zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Dankjewel!


We schreven meer leerlingen in dan vorig jaar! In het eerste jaar verwelkomen we 233 ‘groentjes’: 113 leerlingen voor 1A-Moderne en 120 voor 1A-Latijnse. Historisch is het feit dat er voor de eerste keer meer meisjes dan jongens in ons eerste jaar zullen zitten: 123 meisjes – 110 jongens.

In totaal starten we voor de zes jaar van onze humaniora en de twee klassen OKAN-leerlingen op 2 september met 1255 leerlingen.#

Donderdag 29 augustus verwachten we alle eerstejaars en hun ouders voor de Startavond om 19.30 uur (feestzaal in de tuin – bewegwijzering volgen). De eerstejaars weten dan bij wie ze in de klas zitten, maken kennis met hun klassenleraar, krijgen hun boekenpakket, … enfin alles wat ze moeten weten om vlot te kunnen starten op maandag 2 september. De Startavond is ook belangrijk voor de ouders: immers ook voor hen is de overgang van hun pupil naar het secundair een grote stap. De klassenleraar verwelkomt hen in de klas waar hun dochter/zoon zal zitten; ze kunnen terecht met al hun vragen.

In de loop van de maand september hopen we alle ouders op school te mogen verwelkomen. Voor alle jaren en voor alle klassen zijn er oudervergaderingen gepland (data zie kalender). De directie plaatst op die vergaderingen de prioriteiten voor dit schooljaar in de kijker, maar het leeuwenaandeel van de avond is in handen van de klassenleraar. Zij/hij geeft tekst en uitleg bij de specifieke aanpak in het jaar waar hun dochter/zoon zit. Uiteraard wordt er op informele wijze met een drankje afgesloten.

Vrijdag 30 augustus worden alle personeelsleden op school verwacht voor de pedagogische vergadering, de officiële aftrap van het schooljaar. Aansluitend zijn er jaarvergaderingen.

In de namiddag vergaderen alle vakgroepen om de afspraken voor het komende schooljaar scherp te stellen.

Nu reeds noteren in de agenda’s en niet te missen:

25ste EETWEEKEND (nieuwe formule!) – op zaterdag en zondag 12 en 13 oktober!

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?