zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | EXAMENROOSTERS DECEMBER 2018 | NIEUW: College Info 1 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

Collegekerk is mijnsite!


In het kader van Broederlijk Delen werd gewerkt rond  de mijnbouwproblematiek in Guatemala. Fausto Valiente, een Guatemalteek uit de mijnbouwstreek was zelfs een week te gast op het College. Hij getuigde over de situatie in zijn land.#

Op woensdagvoormiddag  28 maart werden met de solidariteitstochten (voettocht en fietstocht) de acties ten voordele van BD afgerond.

De vastenvieringen (teamwerk van enthousiaste leerkrachten en leerlingen) in  de Collegekerk sluiten het vasten- en BD-project af. Alle leerlingen van de school nemen aan een viering deel. De 1300 leerlingen worden verdeeld in 6 groepen, telkens een mix van leeftijden.

Fré Caulier: “Een donkere gang, ijzeren stellingen en half vergane touwen, kruiwagens vol kolen, smoezelige mijnwerkers in een marcelleke en lachende managers met havannasigaren... De kerk is voor twee dagen omgebouwd. In gedachten waren we immers via het BD-project de voorbije weken sterk verbonden met Guatemala.

Er is echter ook reden tot uitbundigheid en feest. Want wat heeft de school de voorbije weken, dagen weer gebruist en gebroeid,… Wervelende acties ten voordele van Broederlijk Delen waaiden doorheen het college, met als mooi orgelpunt de prachtige solidariteitstocht onder een stralende zon, afgelopen woensdag.

De vastenperiode nadert nu een cruciale week en de climax wordt alvast ingezet met het grote feest van Palmzondag: Jezus doet feestelijk zijn intrede in Jeruzalem. Geestdriftige mijnwerkers trekken hem in deze dagen ook hartelijk binnen in onze collegekerk. Ontvang jij Hem ook geestdriftig in je hart?”

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?