zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

5 oktober: DAG VAN DE LEERKRACHT!


"Er staan -  iedere dag opnieuw - voor een groep jonge mensen is een voorrecht én een opdracht; beste collega’s, voor het dagelijkse engagement en de geestdrift waarmee jullie jullie taak vervullen: hoed af!" – namens het directieteam.

De dankbaarheid maken we ook een beetje tastbaar: een gezonde appel of een smakelijk gebakje bij de koffie om 10.10 uur! Het is jullie van harte gegund.#

De internationale dag van de leerkracht wordt door Studio Globo aangegrepen om te herinneren aan doelstelling 2 van de Millenniumdoelstellingen (afspraken die wereldleiders in 2000 maakten): basisonderwijs veralgemenen – Alle kinderen ter wereld moeten in 2015 de lagere school kunnen doorlopen.

Leerlingen zijn soms opgelucht als ze de bel horen en naar huis kunnen, een beetje het saved-by-the-bell-gevoel. Maar … meer dan 100 miljoen kinderen horen vandaag de schoolbel niet luiden. Ook zij zouden graag kans hebben op onderwijs. Voor hen krijgen de woorden saved by the bell een gans andere betekenis.

In 2000 engageerden de wereldleiders zich via de Milleniumdoelstellingen om tegen 2015 basisonderwijs te garanderen voor alle kinderen. We moeten hen daaraan herinneren want de tijd loopt. Onderwijs is dé hefboom naar ontwikkeling.

Studio Globo organiseert daarom de symbolische actie Saved by the bell. Vorig jaar deden enkele honderden scholen mee.

Met een extra belteken en het voorlezen van een  tekst vragen wij aandacht voor het belang van onderwijs, wereldwijd. In het bijzonder voor de rol van de leerkracht. We laten om vijf voor  twaalf de schoolbel rinkelen uit solidariteit met alle kinderen , waar ook ter wereld, die verstoken worden van het recht op onderwijs en uit solidariteit met leerkrachten overal ter wereld die in moeilijke omstandigheden moeten lesgeven.

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Zwemmen voor 2Lc, 1Ld en 1Sc
Derde donderdag: 3de graad mogelijkheid tot extern zijn mits toestemming ouders

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?