zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

100-dagen


Een uitgebreide groep leerlingen overlegde samen met de leerkrachten van het zesde jaar en de directie over de aanpak en het  verloop van de 100-dagen. De leerlingen drongen fel aan op een inloopweek. Leerkrachten en directie hadden daar wel vragen bij, maar erg constructief overleg leidde tot goede afspraken. Er werd afgesproken dat de zesdejaars iedere dag gekleed in een ander thema hun 100-dagen zouden opwarmen.#

Maandag, de sportieve dag, dinsdag als nerds (die dag was oud-leerling Tom Lanoye  op bezoek in de school, hij poseerde graag voor een vijf-in-een rijtje-nerds-foto), woensdag , de historische dag en donderdag in klassieke stijl. De verkleedtoestanden werden nadrukkelijk buiten de leslokalen gehouden. De gehele week werd er gewoon les gegeven en gingen toetsen door zoals gepland.

Een kerngroepje van het 100-dagencomité zorgde voor animatie tijdens de middagspeeltijd. Er werd gekrijt en o.a. het Pierssensdansje kwamen aan bod. Andere creatievelingen werkten in allerijl om de vrijdagshow in orde te krijgen.

Op de 100-dagen trui knipoogden de zesdejaars naar oud-directeur Walter Roggeman (op de front een foto van W. Roggeman met een bijzonder snorretje). Op de keerzijde van de truien: don’t hate us because we’re seniors, hate us because you’re not.

Het programma van de 100-dagenviering: gezamenlijk ontbijt in de Calfac, standup comedians in de feestzaal, poging om record cup song te breken, tijdens de middagspeeltijd rondgang door de school per klas en originele klasfoto, gezamenlijke barbecue, attentie van de zesdejaars voor de personeelsleden van de school en als afsluiter van de dag, de show.

Na de geslaagde 100-dagenviering is het vanaf maandag opnieuw business as usual: ijverig aan de slag om ervoor te zorgen dat alle zesdejaars eind juni slagen  en een A-attest krijgen en goed voorbereid kunnen kiezen voor verdere studies. Nog 100-dagen College. . .

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Voor 4ECab,4SPWa,4HW en 4WB naar auteurslezing van Karen Dierickx in de stadsbib 1ste en 2de lesuur in kader van Lettergebroed
Zwemmen voor 1Sa en 2MWSc
Rapport 1 voor 3de graad
Bezoek kringloop- en wereldwinkel voor 2Lb

 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?