zoeken  
    SCHOOLREGLEMENT 2018-2019 | INSCHRIJVEN OUD-LEERLINGENDAG ZATERDAG 20 OKTOBER 2018 |

SJKS - Talent & kwaliteit, hand in hand!

10 jaar Skairo voor volle zalen!


In 2004 werd de eerste Skairoshow voor het voetlicht gebracht.  Al twee jaar werd schoorvoetend (vanaf 2002) af en toe een danspasje geplaatst door onze meisjesleerlingen. LO-leerkracht Luc Pierssens zorgde voor de eerste vonk.#

Niemand kon vermoeden dat het Skairo-zaadje in geen tijd zou uitgroeien tot een van de grootste smaakmakers van onze school. De overrompeling bij de start van de recente kaartenverkoop is daarvan een bewijs, maar veel meer nog het enthousiasme en het engagement dat Skairo de voorbije jaren uitstraalt. Een vierde van de leerlingen onze school (bijna 350!) danst:, repeteert tijdens de middagpauzes en treedt op. Skairo is een wonderlijk fenomeen, een zegen voor onze school.

Leerlingen-choreografen hebben de touwtjes in handen. Zij kiezen, bedenken, leiden, motiveren, … hun dansgroep. Het aantal kandidaat-choreografen is steeds groter dan de ‘beschikbare plaatsen’. Zonder de creativiteit en doorzettingskracht van onze choreografen was/is  er geen Skairo mogelijk.

De acht leerkrachten die onze dansgroep begeleiden zijn onmisbaar om tal van – onder andere praktische – vragen en probleempjes op te lossen. Dankjewel voor zoveel jaren volgehouden toewijding en zorg voor jullie dansers!

Bovenal houden zij samen met de directie de sleutelwaarden van Skairo op scherp: iedereen mag meedoen en is evenwaardig én Skairo is er voor en door de eigen leerlingen.

In de voorbije jaren is er nooit een kink in de Skairokabel geslopen. Misschien komt dat omdat we de doelstellingen steeds opnieuw formuleerden: voor iedereen én door de leerlingen zelf. Zeker en vast ook omdat Skairo aan de leerlingen volop de kans biedt om tijdens de schooluren samen te zijn, samen te dansen en samen te werken aan een eindproduct dat door een groot publiek wordt gewaardeerd.

Uiteraard zorgde de groei van de groep voor uitdagingen. Een zoektocht naar repetitieruimten, de verhuis van de feestzaal naar de stadsschouwburg, de start van de jongensdansgroep,  …

Iedere klip werd echter genomen en zorgde voor een stroomversnelling.

Het College is ongelooflijk fier en blij dat we dit jaar ons 10-jarig jubileum mogen vieren. De school grijpt dit moment dan ook graag aan om onze dansgroep met een extraatje te trakteren (een dansverrassing op 14 mei) en om onze tientallen oud-choreografen in de bloemetjes te zetten (tijdens de voorstelling van de brochure ‘10 jaar Skairo’ op de openschooldag op 11 mei 2014).

Dansen, buitelen, springen, …

Lang leve Skairo! Op naar de volgende succesvolle jaren!

Kleuterschool
Lagere school
Internaat

 

Vandaag

 
Oud-leerlingendag SJKS
 
Schoolrestaurant
Menu secundair - uitleg
College Info
IC Hou
SJKS-Knack

 

Creatief-actief


Toneel 
Skairo 
Flanders Boys Choir
 
 

Ligging

Hoe bereik je ons?